V Kojeticích trénovali záchranu technika z vodojemu

blank

Při údržbě věžového vodojemu v blízkosti obce Kojetice se jednomu z techniků udělalo nevolno, takový byl námět cvičení ve středu 3. července na Mělnicku.

Akce se se zúčastnili profesionální hasiči ze stanice Neratovice a lezecká skupina z centrální stanice Mělník. Záchranu komplikovala pětatřicetimetrová výška vodárenské věže. Přítomní kolegové totiž nebyli schopni zraněnému technikovi pomoci a bezpečně ho snést dolů.

Na místo vyrazili profesionální hasiči, kteří pracovníkovi vodáren nejprve poskytli předlékařské ošetření, a poté ho za pomoci speciálního lezeckého vybavení bezpečně spustili po plášti věže na zem. Následně byl technik předán záchranářům. Cvičení prověřilo připravenost hasičů na záchranu osob z výškových objektů a jejich schopnost spolupracovat při mimořádných událostech.

Vodojem stojí v blízkosti zatopeného lomu. Stavbu tvoří vysoký železobetonový skelet kruhového průřezu zakončený hladkou betonovou nádrží s odstupněným páskem v horní části. Je bez osvětlení venkovním světlem. V horní části věže má soustřednou železobetonovou nádrž.

Scroll to Top