Vozík HUTIRA pomáhá v krizových situacích

blank

Stane se, že se vám porouchá vodovod nebo je třeba rychle propojit tlaková pásma kvůli nečekaným událostem. Právě pro tyto situace vyvinula společnost HUTIRA, divize VODA, vozík pro náhradní zásobování tlakových pásem. Ten nabízí rychlé a efektivní řešení vodovodních krizových situací. Mobilní redukční ventil umístěný na nákladním vozíku slouží jako pohotovostní zařízení pro snadné propojení vodovodních systémů.

Vozík je navržen tak, aby byl snadno ovladatelný a nenáročný na údržbu. Jeho hlavní funkcí je redukce tlaku a zajištění dodávky pitné vody do různých spotřebišť. „V kritických situacích, kdy je třeba rychlé propojení vodovodních systémů, poskytuje vozík HUTIRA spolehlivou a efektivní možnost, jak udržet stabilní tlak a zajistit nepřerušovanou dodávku vody,“ říká vedoucí sekce VODA – Prodej vodárenského sortimentu Aleš Krkoška.

Tento autonomní vozík je složen ze dvou nezávislých větví s redukčními ventily CLA-VAL o průměrech DN 100 a DN 50 určených pro zásobování různě velkých oblastí. Díky uzamykatelné skříni a autonomnímu provozu ventilů poskytuje bezpečné a spolehlivé řešení při problémech s vodovodní sítí. Navíc je vybaven osvětlením pro noční použití a nízkonapěťovým napájením ze zabudované autobaterie. Maximální hmotnost vozíku je 1 200 kilogramů, což umožňuje snadné a pohodlné připojení za osobní automobil.

HUTIRA nabízí možnost individuálního přizpůsobení vozíku dle konkrétních požadavků zákazníka tak, aby splnil veškeré potřeby a očekávání. Kromě prodeje vozíků poskytuje společnost také možnost krátkodobých i dlouhodobých pronájmů, což umožňuje flexibilní využití zařízení podle aktuálních potřeb zákazníků. Inovativní a spolehlivé řešení pro efektivní správu vodních zdrojů v nejrůznějších situacích.

Jeden z prvních vozíků byl vyroben pro potřeby města Jihlava, která se potýkala s problémem rychlého a spolehlivého zásobování vody během výpadků. Vozík úspěšně slouží pro krizové zásahy a propojení tlakových pásem, což výrazně přispělo k efektivnějšímu řešení vodních havárií a k zajištění nepřerušované dodávky do postižených oblastí. Tento projekt v Jihlavě je příkladem toho, jak může vozík HUTIRA pomoci obcím a městům rychle a účinně zvládat problémy s vodovodní sítí.

Scroll to Top