Písek: nová smlouva pro ČEVAK od dubna 2025

blank

Provozovatelem vodohospodářské infrastruktury v Písku zůstává společnost ČEVAK, která uspěla v koncesním řízení a v dalších deseti letech městu zaplatí za pronájem přes půl miliardy korun, které radnice investuje do vodovodů.

Jak upozorňuje například MF Dnes, nová smlouva začne platit v dubnu 2025 a potrvá do konce roku 2034. Zájem o provoz infrastruktury měly čtyři společnosti, ve druhém kole uspěly dvě. ČEVAK navrhl pro rok 2025 cenu za kubík vody 103,63 koruny bez daně, letos je to 98,19 koruny. „Zájem provozovat vodohospodářskou infrastrukturu města měly čtyři společnosti, nabídku jedné jsme vyřadili v prvním kole koncesního řízení, protože nesplňovala daná kritéria. Do druhého kola předložily nabídky pouze dvě společnosti, ekonomicky výhodnější byla nabídka ČEVAK,“ potvrzuje místostarostka Petra Trambová.

Nájemné Písek využívá k další obnově infrastruktury. „Každý rok z této částky rekonstruujeme či opravujeme vodovod a kanalizaci v několika ulicích. U větších akcí se zároveň rekonstruuje povrch komunikace a chodníků, případně se přidává zeleň. Například minulý rok jsme rekonstruovali ulice Otakara Ševčíka a Strakonická, letos jsme zahájili rekonstrukci vodovodu a kanalizace na Žižkově třídě a chystáme se na sever Husova náměstí,“ doplňuje jednatel Vodárenské správy Písek Roman Honzík. ČEVAK se zabývá provozováním vodohospodářské infrastruktury, zejména úpraven pitné vody, vodovodních a kanalizačních sítí a čistíren odpadních vod. Dodávky pitné vody a odvádění odpadních vod zajišťuje pro více než půl milionu obyvatel krajů Jihočeský, Plzeňský a Vysočina. Jediným akcionářem je ENERGIE AG BOHEMIA.

Scroll to Top