Ostrava: úklid skládky v ochranném pásmu vodních zdrojů

blank

Díky spolupráci vodáren (OVAK) s projektem Student v lese proběhl úklid skládky odpadu v ochranném pásmu vodních zdrojů v Ostravě-Zábřehu vedle Avion Shopping Parku.

Do akce se zapojily desítky dobrovolníků z Bezpečnostně právní akademie Ostrava. Vodaři ocenili jejich zájem. Výsledkem je plný kontejner nejrůznějšího odpadu. Úklid proběhl v hůře dostupném terénu. OVAK zároveň za podporu děkují Městskému obvodu Ostrava-Jih. Projekt Student v lese sdružuje dobrovolníky napříč generacemi, kteří uklízejí černé skládky, zakládají motýlí louky, stahují klestí po kůrovcové kalamitní těžbě, ale sázejí také stromky v Beskydech. Na konci loňského dubna například vysadili nad Pražmem v Beskydech 2 000 sazenic buků.

Student v lese není jednorázová kampaň, ale dlouhodobá aktivita, která trvá každoročně zhruba od března do listopadu. K pravidelným účastníkům z Ostravy patří podle mluvčí kraje Nikoly Birklenové studenti Bezpečnostně právní akademie, Biskupského gymnázia nebo Waldorfské střední školy, z mimoostravských středoškoláků jsou aktivní studenti Gymnázia Františka Živného Bohumín. Tradičně se studenty pracují také členové Seniorklubu Bohumín, Krajského úřadu Ostrava a Městské organizace Seniorů ČR z Ostravy-Poruby. Projekt dlouhodobě podporuje nápojářská skupina Kofola, která dobrovolníkům platí dopravu a rukavice.

Scroll to Top