Ocenění pro vodohospodářský projekt od MEMSEP

blank

Projekt „Biometan – Využití kalového plynu na ÚČOV Praha“, který realizovala společnost Česká voda – MEMSEP ze skupiny Veolia pro Pražskou vodohospodářskou společnost, byl znovu oceněn.

Již v březnu byl jmenován Vodohospodářskou stavbou roku v kategorii do 50 milionů korun za rok 2023 a nyní mu patří vítězství v soutěži Sustainability Star 2024, která se odehrála jako součást největší české konference o udržitelnosti Sustainability Summitu.

Porota ze 14 vědců projekt ocenila jako jeden z nejlepších z 62 nominovaných projektů a jednalo se o jedno z nejvyšších ocenění v oblasti udržitelnosti v ČR. Díky technologii Memgas na čistírně odpadních vod se daří ročně zpracovat a dopravit do distribuční sítě zemního plynu více než milion kubíků čistého metanu.

Česká voda – MEMSEP, člen skupiny Veolia, nabízí širokou škálu technických řešení od optimalizací a intenzifikací existujících procesů, přes komplexní rekonstrukce až po projekty na zelené louce. Portfolio služeb sahá od zpracování studií technologických řešení přes zpracování procesních návrhů a projektové dokumentace až po realizace rozsáhlých projektů na klíč, a to jak v municipálním, tak průmyslovém prostředí.

Scroll to Top