VS Chrudim: práce ve vodárnách, jistota v každé době

blank

Vodárenská společnost Chrudim (VS) s ostatními vodohospodářskými společnostmi skupiny ENERGIE AG BOHEMIA zveřejnila v uplynulých měsících nové internetové stránky Kariéra. Zájemci se tam seznámí s aktuální nabídkou volných pozic, nejběžnějšími profesemi v oboru nebo benefity.

„Naše společnost patří mezi významné zaměstnavatele v regionu, a proto bychom byli rádi, aby povědomí o rozsahu naší činnosti měli nejen ti, kteří aktuálně hledají zaměstnání, ale i všichni, kteří se o naši práci zajímají,“ říká předseda představenstva Roman Pešek.

Pitná voda pro 90 tisíc obyvatel

Společnost, která zásobuje pitnou vodou více než 90 tisíc obyvatel v regionu a odvádí odpadní vodu od 57 tisíc obyvatel, vytvořila v účetním období od 1. října 2022 do konce září 2023 zisk po zdanění 26,783 milionu korun, což je o 5,144 milionu více než v předchozím období.

95 procent akcií vlastní Energie AG Bohemia, která patří rakouské Energie AG Oberösterreich. Vodárenskou infrastrukturu začal zahraniční majoritní vlastník provozovat v roce 2005, smlouvu má do roku 2030, přičemž za nájemné infrastrukturního majetku zaplatil v účetním období 127 milionů korun.

Významné investice do úspor

Společnost také v uplynulém hospodářském roce významně investovala do úspor energií. Mezi klíčové projekty patří modernizace technologie provzdušnění v provozu Čistírny odpadní vody Chrudim, která letos sníží spotřebu elektrické energie a chemikálií za více než 4,5 milionu korun. Podobná rekonstrukce čeká také čistírnu v Hlinsku. Společnost dále plánuje osadit objekty dalších čistíren fotovoltaikou.

Společnost rovněž investovala do monitoringu odlehčovacích komor na kanalizačních sítích vedoucí ke zvýšené ochraně životního prostředí nebo zahájila montáž komunikační sítě nové generace chytrých vodoměrů (smart meteringu) pro oblast Chrudim, Slatiňany a Heřmanův Městec.

Scroll to Top