Jarní vydání magazínu Z první ruky

blank

SmVaK Ostrava publikovaly jarní vydání magazínu, který reflektuje například oslavy Světového dne vody nesoucí se letos na vlně motta Voda pro mír. Několik článků se věnuje edukativním tématům, ať již jde o odpovědnost za vodu, kterou pijí lidé ze studní, nebo pití kohoutkové vody, které je oproti nákupu vody balené ekologičtější a ekonomičtější.

Nejnovější číslo zahrnuje provozní témata, jako je například jarní deratizace, která od dubna odstartovala v kanalizační sítí dlouhé 1 977 kilometrů a téměř 80 čistírnách odpadních vod a dalších zařízení souvisejících s odváděním a čištěním vody odpadní. Nechybí ani přiblížení problematiky odstraňování poruch ve vodovodní síti. Jeden z mnoha textů se zabývá čištěním akumulační komory v komplexu vodojemů v Bludovicích u Havířova.

Novinkou je rubrika, díky které SmVaK Ostrava představují své významné dodavatele zařízení, technologií a služeb. V tomto čísle se čtenáři mohou dočíst o tuzemské rodinné společnosti HECKL nebo inženýrské společnosti Sweco, která má sice český původ jako společnost Hydroprojekt, ale nyní součástí celosvětové sítě nadnárodní společnosti. Časopis se také věnuje projektům v oblasti společenské odpovědnosti a udržitelného rozvoje v regionu, kde vodárny působí. Tradičně reflektuje také investiční aktivity firmy.

SmVaK Ostrava dodávají pitnou vodu pro více než 700 tisíc koncových odběratelů, prostřednictvím dalších vodárenských společností pije pitnou vodu z úpraven SmVaK dalších 300 tisíc lidí v Moravskoslezském a Olomouckém kraji.

Magazín najdete také zde.

Scroll to Top