Koupaliště v Odrách letos neotevře

blank

Vedení Oder na Novojičínsku oznámilo, že letos neotevře městské letní koupaliště. Na vině je špatný stav plovárny, který není pro návštěvníky a zaměstnance bezpečný. Informuje o tom regionální televize TV POLAR.

Radní souhlasili s uzavřením městského koupaliště v letních měsících z důvodu nevyhovujícího technického stavu, uvedla mluvčí Oder Lucie Kaspříková. To, že koupaliště není provozuschopné z hlediska bezpečnosti personálu i návštěvníků, potvrdil odborný posudek.

Kvůli stárnutí bazénové folie například dochází k velkým průsakům vody, které napáchaly největší škody ve strojovně, jak na kovových konstrukcích, tak na čerpadlech a elektroinstalaci. Za hranicí životnosti je také stávající zařízení úpravny vody, stejně jako hydroizolační povrchy bazénových van a technologické rozvody. Bazén sužují značné úniky vody.

Další a zejména bezpečný provoz koupaliště je podmíněný komplexní modernizací elektroinstalace strojovny, objektu úpravny vody nebo hydroizolace objektu. Podle Kaspříkové celková rekonstrukce areálu vyjde na desítky milionů korun. Odry v současnosti připravují dokumentaci k odeslání žádosti o dotaci. Vedení následně rozhodne o dalším postupu.

Scroll to Top