Přes tisíc návštěvníků v provozech Vodárny Plzeň

blank

Na 1100 zájemců zavítalo v sobotu 23. března 2024 na Homolku do Vodárny Plzeň, další desítky vyrazily do Čistírny odpadních vod v Jateční ulici. Novinkou, která sklidila velký úspěch, byly komentované procházky „Po stopách staré vody v centru města Plzně“, kterými provedl Ladislav Silovský, bývalý zaměstnanec firmy a autor knihy Plzeňská vodárna – O vodě ze všech stran. Dnem otevřených dveří si v Plzni připomenuli Světový den vody, jehož letošním heslem byla „Voda pro mír.“

blank

Vodárna Plzeň si pochvaluje letošní Světový den vody. O bohatý program nebyly ochuzeny ani děti, které plnily úkoly na vodní stezce a dozvěděly se spoustu zajímavostí o koloběhu vody v přírodě. Nechybělo také vodní kino, díky kterému mohli návštěvníci shlédnout dokumentární filmy s hercem Antonínem Procházkou o tom, jakou cestu musí urazit voda, než se dostane z pramene Úhlavy na Šumavě až do Vodárny Plzeň.

Film o čistírně odpadních vod zase mapoval cestu odpadní vody, která přitéká kanalizací a vyčištěná se vrací zpátky do přírody. Akce se zúčastnil i partner vodařů, Diakonie Západ, jeden z nejvýznamnějších poskytovatelů sociálních služeb v České republice. Součástí Dne otevřených dveří byla i charitativní sbírka, která pro diakonii vynesla patnáct tisíc korun.

blank

 

Scroll to Top