Kroměříž připravuje tendr na opravy bazénu

blank

Radnice hledá zhotovitele na pokračování oprav krytého plaveckého bazénu. Letos budou vyměněny přepadové kanálky velkého plaveckého a také dětského bazénu, u něhož je v plánu také výměna napouštěcích trysek. Náklady přesáhnou 80 milionů, více než 28 milionů korun by město mohlo získat jako dotaci.

„Připravujeme také zásadní opravu zchátralého vnějšího pláště objektu – zateplení budovy, výměnu oken a dveří a rekonstrukci střechy. Pokud město obdrží dotaci z evropských fondů a včas získá stavební povolení, práce by měly začít v červnu,“ říká starosta Tomáš Opatrný.

Na střeše bazénu bude nainstalována fotovoltaická elektrárna, která by měla snížit náklady na provoz bazénu. „Akce zahrnuje vybudování nového vstupu do objektu s venkovním přístřeškem a vnitřním zádveřím s prostorem pro pokladní,“ vysvětluje vedoucí radničního odboru investic Libor Pecháček. O dotaci také žádá zřizovaná organizace Sportovní zařízení města Kroměříže (SZMK), která se postará o zmíněnou výměnu přepadových kanálků obou bazénů a napouštěcích trysek dětského bazénu.

„Přepadové kanálky a trysky dětského bazénu jsou ve špatném technickém stavu a pro další bezproblémový provoz bazénů je nezbytné je vyměnit. Navazujeme na rekonstrukci napouštěcích trysek velkého plaveckého bazénu, která proběhla v minulém roce,“ vysvětluje místostarosta Karel Holík. Náklady na výměnu kanálků a trysek činí 5,3 milionu korun, milion korun by mohla pokrýt dotace od Zlínského kraje. Práce jsou plánovány na léto, kdy je bazén mimo provoz. Kroměříž zahájila postupnou opravu bazénu, který byl zprovozněn v roce 1986, loni. Po opravě vnějšího pláště budovy je v plánu rekonstrukce interiéru. Přibudou i atrakce pro děti či wellness prvky.

 

Scroll to Top