Vodárna Plzeň pokračuje v pracích ve Škoda sport parku

blank

Firma aktuálně provádí stavební práce, které částečně omezují návštěvníky doudleveckého Škoda sport parku.

„Pracujeme na obnově vodovodních šoupat v místě stávajícího vodovodního uzlu, který je zásadním místem pro zásobování vodou zejména pro vodojem Sylván a vodojem Sytná. První z nich zásobuje vodou území Lochotína, Bolevce, Zavadilky, Bílé Hory nebo Radčic, druhý Košutku, Třemošnou, Zruč-Senec, Českou Břízu, Druztovou, Dolany nebo Chotíkov. Na Borských polích se ještě odděluje potrubí zásobující Nýřansko (Tlučná, Nýřany, Blatnice, Myslinka, Kamenný Újezd, Úherce, Zbůch, Líně),“ uvádí mluvčí Dana Veselá

Práce se aktuálně odehrávají v blízkosti skateboardového hřiště a blízké cyklostezky, kde zasahují do dráhy pro inline bruslaře. „Dochází zde k výměně celého uzlu z vodovodních řadů DN 800 a DN 600 včetně osazení nových uzávěrů a částečnému odbourání a zrušení stávající armaturní šachty včetně stávajících vodovodů a části betonových bloků,“ dodává Veselá. Stavební úpravy by měly skončit podle klimatických podmínek v průběhu prosince.

Firma v roce 2023 do obnovy infrastruktury investuje 379 milionů. Dalších 101 milionů korun jde do havarijních a jiných oprav a další stovky miliony korun vkládá do investic, například do rozšíření vodohospodářských sítí.

Scroll to Top