Povodí Labe zve k Lesu Království a do vodní elektrárny Rudolfov

blank

V letní sezoně budou moci zájemci o technické památky opět vyrazit do Expozice Les Království a vodní elektrárny Rudolfov. Expozice má za sebou již dvě úspěšné sezony v letech 2021 a 2022 a je věnována historii a současnosti vodního díla. Vodní elektrárna Rudolfov, která je kulturní památkou, leží na Černé Nise v Liberci-Rudolfově a pro veřejnost se poprvé otevřela vloni.

Návštěvníkům Expozice Les Království je za příznivých podmínek umožněn vstup na vyhlídkovou věž, která je součástí budovy. V roce 2023 bude otvírací doba stejná jako loni, tedy v červnu a v září o víkendech, v červenci a v srpnu vždy od čtvrtka do neděle.

Vodní elektrárna Rudolfov nabízí návštěvníkům prohlídku unikátní strojovny s výkladem strojníka elektrárny. V elektrárně vybavené vysokotlakou Peltonovou turbínou se zájemci seznámí s provozem vodní elektrárny i celé soustavy vodních děl Bedřichov – Rudolfov.

Prohlídka na obou místech je podmíněna rezervací prostřednictvím rezervačního systému. Podrobnější informace jsou zveřejněny www.pla.cz v záložkách Expozice Les Království a Vodní elektrárna Rudolfov v hlavním menu.

Scroll to Top