Modernizace vodovodu a kanalizace ve Šluknově

blank

Severočeská vodárenská společnost v nejbližší době spustí dlouho připravovanou rekonstrukci vodovodu a kanalizace v ulici Dr. M. Horákové, a to v rozsahu mezi křižovatkami s ulicemi Potoční a Židovská.

Součástí budou také menší investice ze strany Správy a údržby silnic a města Šluknov v podobě nového asfaltového povrchu v celé ulici a přípravy chodníku. Práce potrvají do letošního října. Ulice bude v uvedeném rozsahu uzavřená pro průjezd, což bude mít dopad zejména na obyvatele Nového Hraběcí.

Investice přesáhnou dvě miliardy

Severočeská vodárenská společnost oznámila, že letos proinvestuje dvě miliardy. Pokračují ivýznamné nvestiční akce, jako jsou rekonstrukce úpravny vody v Brníkově na Litoměřicku nebo přivaděčů Libíč–Roveň v Libereckém kraji a Roudnice n. L. – Hostěraz v Ústeckém kraji. Devět vodojemů čeká modernizace za celkem 45 milionů. V 50 městech a obcích bude společnost rekonstruovat vodovodní síť. Na modernizaci kanalizační sítě je alokováno půl miliardy.

180 investičních akcí

„V letošním roce SVS plánuje 180 investičních akcí. Celkové náklady jsou sice vyšší než v minulých letech, ale s růstem všech vstupů – stavebních prací, materiálu, pohonných hmot či elektřiny – se investice prodražují. Pozitivní je fakt, že se daří držet tempo obnovy majetku a zahajovat velké strategické investice, kde je partnerem stát. Taková je například rekonstrukce úpravny v Machníně. Ta je součástí projektu Turów, který řeší zásobování vodou pro oblasti ohrožené těžbou v polském hnědouhelném dole,“ říká mluvčí Mario Böhme.

Scroll to Top