MŽP: Reportéři ČT opět plní manipulace

blank

Ministerstvo životního prostředí se ohradilo proti reportáži v pořadu Reportéři ČT a označilo ji za manipulativní a lživou. Týkala se ukládání odpadu na skládky a doměřování poplatků městu Čáslav a dalším obcím v České republice.

Podle MŽP se v duchu „účel světí prostředky“ reportéři neštítí úmyslně zamlčovat klíčová fakta, neuvádět celou pravdu tak, aby před nadcházejícími volbami mohli pošpinit ministra životního prostředí a jím vedené ministerstvo.

Česká televize uvedla, že v prosinci prošel poslaneckou sněmovnou zákon, který jde na ruku skládkovým společnostem včetně AVE jednoho z nejbohatších Čechů Daniela Křetínského. Jak dále uvedla ČT, jeho společnost podle podezření České inspekce životního prostředí dlouhodobě obchází zákon o odpadech, který určuje platit za skládkování vysoké poplatky.

Podle ČT jde o miliardy korun, o které přichází města i stát. Loňským zásahem poslanců i ministerstva životního prostředí se skládkovým firmám staré dluhy odpouštějí. Případem, který podle ČT nese znaky politického lobbingu, se zabývá také policie.

Kompletní prohlášení MŽP je k dispozici zde.

Reportáž ČT zde.

Scroll to Top