Středočeské vodárny ukončily jarní kolo deratizace

blank

Zaměstnanci Středočeských vodáren provedli v uplynulých dnech plošné kladení nástrah na více než 10 000 místech, do celé kanalizační síti ročně umístí zhruba 4 tuny prostředků na hubení potkanů.

„Kanalizace je pro hlodavce ideálním místem k životu. Zpravidla pro ně znamená nejen zdroj potravy, ale také způsob, jak se nerušeně pohybovat po velkém území,“ vysvětlil manažer provozu kanalizace SVAS Vladimír Dragoun. Firma, stejně jako řada jiných vodohospodářských společností, bojuje s tím, že lidé využívají toalety ke zbavení se kuchyňských zbytků. „Je to jeden z nejrozšířenějších nešvarů, který mimo jiné znamená, že potkani v kanalizaci mají nepřetržitý přísun výživné stravy. Pro ně je to dobrá zpráva, pro nás pohroma,“ doplnil Dragoun.

Na jarní kolo deratizace naváže ohniskové kladení nástrah na místech zvýšeného výskytu škůdců v průběhu roku a dále podzimní rozsáhlejší vlnou. Ročně firma na deratizace vynaloží zhruba milion korun. Středočeské vodárny jsou provozovatelem vodovodů a kanalizací v majetku obcí a měst, které se nachází na území bývalých okresů Kladno, Mělník, části Prahy východ a západ, části okresů Rakovník a Mladá Boleslav. Společnost se zabývá výrobou a distribucí pitné vody a odváděním a čištěním odpadních vod.

Scroll to Top