Hydropol postavil hydroelektrárnu v severní Itálii

blank

Česká hydroenergetická skupina Hydropol zprovoznila vodní elektrárnu Lavoreit v severoitalském regionu Furlansko-Julského Benátska. Na financování projektu se podílela německá banka Bayerische Landesbank (BayernLB), a to částkou 120 milionů. Informovala o tom agentura ČIANEWS.

Vodní stavba s odhadovanou energetickou produkcí téměř 5 tisíc megawatthodin je součástí širší investiční strategie firmy v centrální severní Itálii, kde Hydropol realizuje projekty v dalších třech regionech a získané finanční prostředky hodlá investovat do akvizic dalších ready-to-build projektů.

„Uvedení elektrárny Lavoreit do provozu je pro naši společnost dalším významným milníkem v podnikání v Itálii, kde posiluje pověst Hydropolu jako spolehlivého partnera pro development, akvizice a provoz obnovitelných zdrojů energie. Úspěšně vysíláme zprávu, že jsme schopni realizovat a financovat i složité transakce, díky čemuž věříme ve větší otevřenost a ochotu ke spolupráci na projektech i v dalších důležitých italských regionech,“ řekl Jan Tošnar, ředitel společnosti Hydropol. Zároveň si pochvaluje mezinárodní spolupráci, která dokončení projektu umožnila, a jejíž součástí byly subjekty z několika států Evropy. Poprvé zajišťovala financování projektu německá banka Bayerische Landesbank (BayernLB). Ta již má v oblasti obnovitelných zdrojů energie bohaté zkušenosti a mnohaletou tradici.

„S BayernLB plánujeme spolupracovat i na dalších projektech v Itálii. Lavoreit a refinancování stávajícího portfolia bylo prvním úspěšným krokem, na kterém chceme do budoucna stavět dál. Naše spolupráce se zakládá na parametrech, které slibují vzájemnou prospěšnost pro obě strany. My díky jejich ochotě inovativně financovat můžeme nadále rychleji rozšiřovat portfolio projektů s cílem vyrábět větší objem energie z obnovitelných zdrojů. BayernLB zase posílila svou klientskou základnu o perspektivní společnost v segmentu hydroenergetiky, což prospěje její konkurenceschopnosti na bankovním trhu,“ doplnil Tošnar.

Scroll to Top