Kašna v Žatci projde rekonstrukcí za 1,2 milionu

blank

Kašna na Kruhové náměstí je v havarijním stavu. Čeká ji oprava. Město má na ni v rozpočtu vyčleněnou částku 1,2 milionu korun. Informoval o tom Deník.

Podle ředitele Technické správy města Andreje Greža má prasklý korpus, uniká z ní voda do okolí. Kašna je nedílnou součástí lokality. Pítka se v tuzemských městech těší během horkého počasí velké oblibě. Například v Praze jich je několik desítek. Některá spravují radnice městských částí, jiná má na starost Technická správa komunikací. Všechna jsou kontrolována, zájemci tak mohou vodu bez obav pít.

Severočeská vodárenská společnost také loni v žateckých ulicích Politických vězňů, Václava Brožíka a Vrchlického provedla opravy vodovodu a kanalizace. Akce byla koordinována s městem Žatec. Vodovod a kanalizace slouží pro zhruba 180 obyvatel. Litinový vodovod byl uveden do provozu v roce 1955, kanalizace z betonového potrubí pak pochází z roku 1978.

Vodohospodáři v lokalitě provedli kamerovou prohlídku, která následně prokázala, že potrubí vykazovalo korozi materiálu místy nad 50 %, má netěsné spoje a nevyhovující šachty. SVS na základě tohoto zjištění provedla rekonstrukci vodovodu v délce 516 metrů a kanalizace v délce 278 metrů. Akce skončila v září.

Scroll to Top