Povodí Odry: Nejlepší přehrada z vlnité lepenky od studentů z Vysokého Mýta

blank

Studenti SŠS Jihlava, SPŠS Kladno, SPŠS Lipník nad Bečvou, SPŠS Opava, SPŠS Ostrava a SŠS Vysoké Mýto se stali finalisty celostátní soutěže Stavby z vlnité lepenky. Vyhodnocení nejlepších exponátů proběhlo 19. června v nově otevřeném informačním centru vodního díla Šance na Ostravici.

Finalisté soutěžili o ceny za 42 tisíc korun. Vítězem letošní celostátní soutěže Stavby z vlnité lepenky na téma „Vodní nádrž NADĚJE“ je SŠS a VOŠS Vysoké Mýto. Za svůj model přehradní nádrže získali cenu v hodnotě 20 000 Kč. Soutěž pořádal český Svaz výrobců vlnitých lepenek ve spolupráci se společností EKO-KOM. Partnerem letošního ročníku bylo Povodí Odry.

„Na druhém místě ohodnoceném poukazem na deset tisíc korun se umístila SPŠS Ostrava a na třetím s poukazem na pět tisíc skončila SPŠS Kladno. Vítězem kategorie „Nejlepší obal z vlnité lepenky na soutěžní model“ je SPŠS Ostrava, která vyhrála cenu v hodnotě pěti tisíc korun. Kategorii „Nejlepší prezentace/představení na zadané téma“ nejlépe zvládla SŠS a VOŠS Vysoké Mýto a získala výhru v hodnotě dvou tisíc korun. A letošní speciální kategorii udělenou partnerem soutěže „Zvláštní cena Povodí Odry“ ovládla také SŠS a VOŠS Vysoké Mýto a dostala dárkový poukaz na komentovanou prohlídku vodního díla pro celou třídu dle vlastního výběru,“ uvedli vodohospodáři.

Scroll to Top