Hledej pramen vody 2017

blank

Společnost Ostravské vodárny a kanalizace připravila u příležitosti blížícího se Světového dne vody vzdělávací projekt pro žáky čtvrtých a pátých tříd ostravských základních škol.

Osvětový projekt Hledej pramen vody 2017 má dvě části. První je teoretická a vyhlašuje se 22. března při příležitosti Světového dne vody. Na téma Voda dostane každá přihlášená třída šest soutěžních úkolů a jednotlivé splněné úkoly budou ohodnoceny. Pokud soutěžící třída splní všechny úkoly, budou ji sděleny instrukce k druhé části projektu, která se uskuteční 2. června na Slezskoostravském hradě. Tam proběhne také slavnostní vyhlášení celého projektu. Ve finálový den bude za třídu soutěžit pětičlenný tým, který si třída sama zvolí. A jaké ceny na nejúspěšnější tři týmy čekají? Jednodenní zájezd za krásami Moravskoslezského kraje a věcné ceny.

Proč se slaví Světový den vody?

V rámci Agendy 21 ho navrhly Spojené národy na jednání v brazilském Riu v roce 1992. Důvodem je skutečnost, že více než miliarda lidí nemá dostatečný přísun pitné vody. Propagace agentur Spojených národů a nevládních organizací věnujících se problémům spojeným s vodou je zaměřena na čistotu a ochranu vod a jejich šetření.

Do projektu Hledej pramen vody 2017 se mohou třídy přihlásit do 22. 2. 2017 nebo do naplnění kapacity 45 týmů. Další informace a formulář k registraci jsou ke stažení zde.

Scroll to Top