Ekomonitor poslal na Ukrajinu 13 kontejnerových úpraven

blank

Česká společnost Ekomonitor odeslala na Ukrajinu 13 kontejnerových úpraven vody, na zakázce pracovala od začátku letošního roku. Rozsahem jde o nejvýznamnější zakázku společnosti. Kontejnerové úpravny posílá z České republiky do světa také HUTIRA.

Kontejnerové úpravny vody se používají především tam, kde je naléhavá potřeba upravené vody z různých zdrojů, například z důvodu poškození místní infrastruktury nebo znečištění zdrojů. Na Ukrajině je takových míst celá řada. Podobné úpravny totiž dokáží zajistit spolehlivou produkci vody již krátce po dodání na místo a připojení k surové vodě a zdrojům energie.

Ekomonitor je v oblasti ochrany životního prostředí aktivní od roku 1991. Poskytuje široké spektrum služeb v oblasti vodního hospodářství, počínaje projekční činností, službami v oblasti nakládání s vodami, vyhledáváním a budováním nových zdrojů přes vlastní plastikářskou a nerezovou výrobu po realizaci vodohospodářských staveb nebo projekty odstraňování ekologických zátěží.

Kontejnerovou úpravu do rozvojové oblasti v Ghaně poslala také společnost HUTIRA. Do Afriky před několika týdny zamířili majitel Ivo Hutira a ředitel divize voda Petr Hajný. Na dodání úpravny do Ghany spolupracovala společnost Seda Africa Group. HUTIRA díky pomoci místní komunity připravila projekt, v němž je odebírána voda z řeky, následně je upravena technologií a zásobuje flexibilní akumulační vak, ze kterého ji bude odebírat obyvatelstvo.

Scroll to Top