Červnové akce v Bioparku Kladno

blank

Také na červen připravují Středočeské vodárny a Biopark Kladno by Veolia akce pro veřejnost. Navazují na úspěšný květnový program a odpoledne pro děti. 13. červa se může veřejnost těšit na kreativní dílničky, 18. června na ukázky výcviku dravců.

Unikátní a veřejně přístupný biopark, který návštěvníkům nabízí dětská hřiště, jezírko, mokřad, vyhlídkovou věž, a především řadu informací o koloběhu vody v přírodě a různých ekosystémech, vznikl v areálu bývalých kladenských kasáren.

Návštěvníkům nabízí vzdělávání i odpočinek. Biopark se skládá z bloků luk a trávníků doplněných o okrasné traviny, z mokřadu i záhonů, například borůvek. Jezírko s rákosím doplní různí živočichové. Zaujme také jedno z několika dětských hřišť s prvky na čerpání vody.

Cílem projektu bylo zatraktivnit nevyužitý pozemek a přispět k rozvoji lokality chybějícím zázemím. Kapacita nedalekých sportovních areálů i s jejich odpočinkovými zónami je aktuálně na hranici svých limitů a projekt Bioparku zapadá do lokality odpočinkovou i edukační funkcí.

Scroll to Top