Pivovar Svijany investuje do nové linky a vodního hospodářství

blank

Severočeský pivovar v letošním roce investuje 50 milionů korun do nové linky na plnění nerezových sudů a navazujících technologií. Další prostředky budou směřovat do zlepšení funkčnosti čistírny odpadních vod a do strojovny chlazení. Do rozvoje pivovar v posledních letech investoval miliardu.

Nová linka bude mít zhruba stejnou kapacitu jako dosavadní zařízení, tedy 240 sudů za hodinu, bude však podstatně modernější a spolehlivější, říká sládek Petr Menšík. Linka vyjde na 40 milionů korun. Doplní ji myčka a manipulační, stohovací a paletovací zařízení na sudy. Pivovar s tradicí 460 let na trh loni dodal 659 000 hektolitrů piva. Jednalo se o dvouprocentní meziroční navýšení.

Ředitel Roman Havlík vysvětluje, že pokračující mírný pokles prodeje sudového piva se podařilo vyrovnat vyšším prodejem piva baleného, ale takém vyšším objemem exportu. Ve Svijanech se letos chtějí dostat na 680 000 hektolitrů. Rekordní byl v tomto ohledu rok 2019, kdy pivovar dodal více než 700 000 hektolitrů. Pivovar Svijany se nachází ve stejnojmenné obci nedaleko Turnova. Byl založen před rokem 1564, novodobá historie pivovaru se píše od roku 1998, kdy byla založena společnost Pivovar Svijany s.r.o.

Scroll to Top