Hledej pramen vody 2024 má své vítěze

blank

Škola hrou je hlavní myšlenka ekologické soutěže „Hledej pramen vody“ pro děti 4. a 5. tříd základních škol z Ostravska. Za celou dobu jejího konání se jí zúčastnilo přibližně 16 500 žáků. Cílem projektu OVAK je seznámit děti zábavnou formou s vodou a vytvoření adekvátního vztahu ke sloučenině, která je nezbytná součást všech živých organismů.

Velké finále proběhlo na konci května na Slezkostravském hradě. Vítězným týmem letošního ročníku soutěže se stali Mořeplavci, ZŠ Ostrava-Poruba, Ukrajinská 1533, 5.A. Záštitu nad 22. ročníkem převzal ostravský primátor Jan Dohnal. Do velkého finále se probojovalo 28 nejlepších tříd. Pro soutěžící a jejich doprovod bylo připraveno zábavné dopoledne plné her a soutěží. Nechyběly vědecké pokusy s vodou, předvedení parkouru a ukázky jednotek IZS.

Věříme, že si většina dětí odnesla do svého života pozitivní vztah k vodě a svým chováním pomohla ovlivnit i další lidi okolo sebe, sdělil statutární ředitel OVAK Petr Konečný. Podle vodařů roste mladá generace, které není životní prostředí lhostejné.

Více zde.

Scroll to Top