Nový newsletter vodarenstvi.cz

blank

Jaro je v plném proudu, květnové svátky tentokrát připadají na střed pracovního týdne, takže je náročnější je využít k výletům do přírody a k vodě. I když počasí k tomu po dubnovém prudkém ochlazení, které mělo v řadě míst naší zemi devastující vliv na vinaře, ovocnáře a další zemědělce, jednoznačně na začátku května po oteplení vybízí.

Intenzivněji, než v uplynulých obdobích jsme se začali s ohledem na váš zájem a podněty od dubna věnovat pravomocím, kontrolní i publikační činnosti ministerstev s odpovědností za vodohospodářský sektor. A budeme v tom pokračovat, abychom vyvrátili řadu nejasností, mýtů nebo nesrovnalostí, které o oboru někdy panují.

Že soukromý je lepší, nebo naopak horší než veřejný provozovatel. Že vodárenské společnosti v rukou municipalit více investují, zatímco soukromé pouze vysávají zisk a infrastrukturu zanedbávají. Že jsou soukromé společnosti dražší, nebo naopak levnější než veřejné. A mohli bychom v těchto dichotomiích pokračovat.

V zásadě nedávají příliš smyslu, protože vždy závisí na konkrétní lokalitě, na specifických podmínkách a řadě dalších aspektů, které určují, jaká je situace z hlediska provozního, technického nebo ekonomického. Měli bychom se proto zbavit předsudků a posuzovat situaci dle jasných dat a měřitelných parametrů.

Přejeme Vám hezké jarní dny! Jsme rádi, že nás čtete na našem portálu – práce na nové vizuální podobě míří do finále – nebo na sociálních sítích.

Vážíme si toho!

Newsletter je online zde.

Scroll to Top