Nový newsletter vodarenstvi.cz

blank

Letošní oslavy Světového dne vody jsou za námi. Řada vodárenských společností otevřela své provozy a veřejnost mohla zblízka nahlédnout do běžně nepřístupných prostor, aby získala představu o tom, jakým způsobem se upravuje pitná voda a jak se čistí voda odpadní před tím, než se vrátí zpět do přírodního koloběhu.

Letošní motto oslav – Voda pro mír – se mohlo jevit pro naši zemi poněkud odtažité a těžce zařaditelné do kontextu. To platí ale jen do momentu, kdy si uvědomíme, že válečný konflikt zuří několik set kilometrů na východ od nás, když ruská vojska bombardují západní část Ukrajiny v blízkosti polských nebo slovenských hranic. Kromě lidských tragédií má ruská agrese pochopitelně dopad také na životní prostředí a přístup obyvatelstva k pitné vodě.

To, že žijeme ve vodním blahobytu a považujeme to přes viditelné klimatické změny za samozřejmost, je něco, čeho bychom si měli vážit. A také se nebát pochválit vodohospodářské společnosti za služby, které všem obyvatelům naší země poskytují.

Děkujeme, že nás čtete. A neváhejte se na nás obrátit v případě, že jste zaregistrovali zajímavé téma, kterému bychom se měli věnovat a které nám uniklo.

Newsletter je k dispozici zde.

Scroll to Top