Voda pro miliony cestujících na pražském letišti

blank

Poskytovatel hydratačních stanic, WATERGI, oznamuje nejnovější rozšíření na Letiště Václava Havla Praha, kde si budou moci cestující zdarma načepovat filtrovanou, perlivou i neperlivou vodu. 

Rozšíření představuje velký krok v podpoře trendu udržitelné hydratace, umožňující lidem snížit spotřebu jednorázových plastových obalů a přispět tak k ochraně našeho životního prostředí. „Pokud by každý desátý využil tyto stanice, ušetřilo by se přes milion plastových láhví, což má významný dopad na snížení ekologické stopy. Učíme společnost používat své vlastní opakovaně použitelné láhve na vodu, což je běžná součást životního stylu mladých lidí u nás i ve světě“ říká zakladatelka WATERGI Simona Svobodová. Na pražském letišti je k dispozici 30 míst, kde si návštěvníci mohou doplnit lahve.

Letiště také rozšiřuje nabídku letů a vylepšuje služby, cílem je podpořit zájem o cestovní ruch. Nabídka spojení se rozšíří až na 165 destinací a 67 leteckých dopravců. Půjde o destinace jako Astana v Kazachstánu, Kišiněv v Moldavsku, estonský Tallin, Poznaň v Polsku nebo tři nové italské lokality. Dalším záměrem je posílit počet přímých spojení ze vzdálenějších destinací, jako jsou Egypt, Gruzie nebo Čína.

Zdroj: cysnews.cz

Scroll to Top