Oprava kanalizace v centru Blanska

blank

Vodárenská akciová společnost (VAS) informuje o modernizaci havarijního stavu kanalizace, která si vyžádala částečné uzavírky v Masarykově ulici a na náměstí Svobody. Společnost vysvětluje, že s ohledem na dopravní zatíženost hrozilo, že se v některých místech kanalizace propadne a poškodí vozovku.

Obě stavby jsou podle vodařů velmi náročné a probíhají bezvýkopově. Akcím předcházela příprava v podobě vyčištění kanalizace a jejího monitoringu prostřednictvím robota. Investice jdou plně za VAS, město se na stavbách finančně nepodílí.

„Dodavatelé dělají v rámci stavby maximum pro to, aby rekonstrukce skončily co nejdříve. Již o týden dřív, tedy nejpozději po Velikonočních svátcích, skončí rekonstrukce kanalizace v ulici Masarykově. Opravy na náměstí Svobody pak mají být ukončeny 19. dubna, dodavatelé se však snaží o co nejrychlejší realizaci, takže i zde je reálný předpoklad, že bude hotovo dříve,“ informuje vodárna.

VAS prosí veřejnost o pochopení při omezení dopravy v centru města. „V případě, že bychom nevyužili bezvýkopové technologie a kanalizaci opravovali standardním způsobem, vše by trvalo v řádech měsíců, nikoliv týdnů,“ konstatuje VAS.

Společnost patří mezi deset největších vodohospodářských firem v České republice a dodává a čistí odpadní vody pro více než půl milionu obyvatel v Jihomoravském kraji a v kraji Vysočina. Služeb využívá přes 700 obcí na Blanensku, Brněnsku, Jihlavsku, Třebíčsku, Znojemsku a Žďársku.

Scroll to Top