Vandalové poničili fasádu vodárenských objektů v Českých Budějovicích

blank

Umělci sice v uplynulých týdnech vyzdobili další vodohospodářské objekty graffiti v Českých Budějovicích, vandalové však fasádu dvou objektů poničili. Společnost ČEVAK proto věc předala policii.

„Objekt „Cesta vody“ na Pražském předměstí není jediný, který vandalové o víkendu poničili. Podobně se vyřádili také na armaturní stanici u křižovatky ulic Strakonická a Pražská, kde jsou motivy podmořského světa,“ sdělila Budějcké Drbně Lenka Zimmelová z útvaru marketingu a komunikace. Věc řeší policie. „Poškozené graffiti prohlédnou autoři původní malby a určí náročnost opravy,“ dodala Zimmelová. Vodohospodáři takto nechali vyzdobit několik vodárenských objektů v Českých Budějovicích.

Naposled jejich aktivitu ocenil náměstek primátorky Michal Šebek. „Jsme rádi, že se tato českobudějovická galerie pod širým nebem nejen posupně rozrůstá, ale také se časem obměňuje. Je hezké vidět, že si to společnost ČEVAK vzala za své. Jak se nám mění svět a život v něm, vnímám i na grafitech jeho vývoj a změnu. Tento se mi obzvlášť líbí,“ řekl Šebek.

Scroll to Top