Vodárna Plzeň zve na procházky po stopách staré vody

blank

Vodárna zve veřejnost 23. března 2024 od deseti hodin ráno do čtyř odpoledne na Den otevřených dveří, který se uskuteční při příležitosti Světového dne vody. Také letos vodaři připravují bohatý program včetně novinky v podobě speciálních procházek Po stopách staré vody v centru města.

„Plzeňáci bývali křtěni Žumberou, takže se půjdeme podívat tam, kde to vlastně celé začalo,“ zve zájemce průvodce a autor knihy Plzeňská vodárna Ladislav Silovský. Od někdejší Vodárenské věže provede maximálně skupiny s maximálně 25 členy ve 13 a v 15 hodin. Projdou trasu nejstaršího plzeňského vodovodu, dozvědí se spoustu zajímavostí o někdejších kašnách a podívají se do středověké studny na Bílém nároží.

blank

Společnost přivítá návštěvníky také v Úpravně vody na Homolce i v Čistírně odpadních vod v Jateční ulici. Registrace na všechny prohlídky budou spuštěny přes GoOut. Z návštěvy administrativní budovy Vodárny Plzeň budou mít zřejmě největší radost děti, které si projdou koloběh vody s maskotem Bonifácem, mohou plnit zajímavé úkoly na vodní stezce a dozvědí se cenné informace o životodárné tekutině.

blank

Vodárna Plzeň je největším provozovatelem vodohospodářské infrastruktury v kraji, co se týká počtu zásobených obyvatel. Zásobuje jich více než 244 tisíc a ročně vyrobí více než 14 500 tisíc kubíků pitné vody.

Scroll to Top