Tendr na nový bazén v Písku

blank

Město vypisuje výběrové řízení na dodavatele stavby nového plaveckého bazénu, jehož předpokládaná cena je 489,5 milionu korun bez DPH. Součástí projektu je stavba vnitřního bazénu, venkovního koupaliště, terénní úpravy, vybudování parkoviště a obslužné komunikace či připojení na technickou infrastrukturu.

„Jedná se již o čtvrté výběrové řízení na nový bazén, předchozí tři město zrušilo. Pokud bude výběrové řízení úspěšné, mohlo by se se stavbou začít ještě letos. Práce by měly trvat 20 měsíců, první plavce by tedy bazén mohl přivítat v roce 2026. Byl bych rád, kdybychom se se stavbou nového bazénu konečně pohnuli kupředu. Prvním krokem je, aby výběrové řízení bylo úspěšné a proběhlo bez obstrukcí,“ říká starosta Michal Čapek.

Vnitřní část bude zahrnovat sportovní plavecký bazén, dětský výukový bazén a relaxační bazén, vířivku a dojezdový bazén k tobogánu, počítá se s prostory pro wellness. Dále bude vybudováno provozní a návštěvnické zázemí. Venku bude další bazén, venkovní šatny nebo hygienické a provozní zázemí. Varianta výstavby zcela nového bazénu zvítězila na úkor modernizace stávajícího areálu.

 

Scroll to Top