VAS podpořila Střední školu technickou Znojmo

blank

Vodárenská akciová společnost předala finanční dar na pořízení výukového materiálu do hodin odborného výcviku učňů oboru Instalatér na Střední škole technické Znojmo, se kterou dlouhodobě spolupracuje.

Studenti ze školy známé jako Uhlárka využívají ve VAS možnost praxe, kde je vodohospodáři připravují na uplatnění na trhu práce po dokončení školy. Jeden z absolventů už je stálým zaměstnancem firmy. Uhlárka je jediná škola technického zaměření na Znojemsku a studenty připravuje na práci ve velkých společnostech nebo podnikání.

Srdce vodařů na správném místě

VAS podporuje školy nebo nemocnice v oblasti své působnosti opakovaně. Naposledy zaměstnanci generálního ředitelství a laboratoří Vodárenské akciové společnosti uspořádali sbírku při příležitosti Dne zdraví a oslavy třiceti let společnosti pro Nadační fond Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje. Částka převyšující šest tisíc korun bude použita na nákup plyšových pejsků Defíků, které dostávají děti v sanitkách Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje.

Už letos na jaře fondu na nákup plyšových hraček věnovali 30 000 korun. „Někdy je třeba dát hračku také dítěti, které sice nepotřebuje péči, ale dostane plyšáčka například v situaci, kdy se staráme o někoho z jeho blízkých. Opět jde tedy o snahu zmírnit obavy a napětí. Snažíme se o to, aby celý proces přednemocniční péče byl pro naše malé pacienty co nejméně bolestný a měl co nejmenší následky,“ vysvětlila Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje.

Scroll to Top