Opava plánuje výstavbu aquaparku

blank

Deník mapoval klíčové stavby pro rozvoj města. Některé jsou ve fázi příprav a vizí, další už mají konkrétnější obrysy, jiné se už realizují. Jedním z významných projektů je vlastní aquapark. Obyvatele padesátitisícového města musí za vodními radovánkami mimo letní sezonu vyrážet například do Kravař nebo Bruntálu.

Stávající městské lázně v centru města jsou v nevyhovujícím technickém stavu a přestávají odpovídat dnešním požadavkům. Téma opavského aquaparku ve městě rezonuje řadu let. O jeho realizaci usiluje také současné vedení. Vyrůst by mělo v lokalitě Městské sady v těsné blízkosti letního koupaliště. Podle informací Deníku má jít o pasivní budovu, která je levnější na provoz. Návštěvníci by zde našli kromě sportovního a relaxačního bazénu velký odpočinkový saunový svět a další wellness. Vše by se navíc mělo nést v duchu afrických motivů na počest slavné rodačky Joy Adamsonové.

K dalším klíčovým investičním akcím patří výstavba nové čtvrti Stromovka na pozemcích za Slezskou nemocnicí, kde by mělo být postaveno až tři sta rodinných domů, vedle toho nový park, jezírko, restaurace, dětská a sportovní hřiště, louka na venčení psů nebo relaxační zóny. Palčivým tématem je obchodní dům Slezanka. Vedení města má jasný cíl, Slezanku zbourat a na jejím místě postavit nejméně šest bytových domů s historizujícími fasádami. Zásadní stavba čeká také místní nemocnici.

Více o plánovaných stavbách v Opavě zde.

Foto: Bazén Opava – vizualizace (2017)

 

Scroll to Top