15. ročník bienální konference o vodě

blank

Vědci, odborníci z provozů, dodavatelé technologií i studenti z oboru vodního hospodářství se po dvou letech setkají na největší domácí odborné konferenci o vodě. Akce pod taktovkou CzWA proběhne 20. až 22. září v Litomyšli. Počítá se s účastí rekordních 400 hostů.

„Hlavním magnetem je zcela jistě odborný program, který přinese 110 odborných vystoupení. Ke konferenci neodmyslitelně patří živá diskuze a navazování kontaktů. K účastníkům je potřeba připočítat ještě přes čtyři desítky vystavujících a partnerů akce,“ vysvětluje zájem o konferenci předseda výboru CzWA David Stránský. Rozmanitost účastníků a rozsah konference demonstruje dvojice generálních partnerů, inženýrská společnost SWECO a Pražské vodovody a kanalizace.

Mezi hlavními tématy konference se objevují i aktuální problémy vodního hospodářství – recyklace vody, mikropolutanty či modrozelená infrastruktura. Vlastní prostor dostane i nakládání s vodami ve venkovských oblastech, což je poněkud opomíjená problematika. Konference je prestižní událostí nejen rozsahem, ale také způsobem výběru přednášek. Přednášející vybírá z přihlášených příspěvků programový výbor složený z expertů napříč oborem. Vše o konferenci naleznete na stránkách https://www.bienalkaczwa.cz.

CzWA sdružuje odborníky, společnosti a instituce s hlavním cílem dosažení efektivního a udržitelného rozvoje v celé oblasti vodního hospodářství a ochrany životního prostředí. V současné době má více než 360 členů a pět desítek korporativních členů – právnických osob, řadou národních asociací, a to zejména na Slovensku, v Německu a Rakousku.

Foto: Bienální konference 2021 (Naše voda)

Scroll to Top