HUTIRA přivítala v Popůvkách delegaci z Ukrajiny

blank

Obnova Ukrajiny byla hlavním tématem červencového setkání zástupců společnosti HUTIRA s představiteli ukrajinských komunit. Patnáct představitelů místních samospráv, neziskového sektoru, univerzit a médií přijelo na týdenní inspirační stáž na jižní Moravu, kterou pořádala Nadace Partnerství. Účastníci se seznámili s moravskými firmami, institucemi, nevládními organizacemi nebo ekologickými projekty, které mohou pomoci k obnově země. HUTIRA hostům představila například úpravnu vody.

„Prezentaci jsme zaměřili především na společnost HUTIRA green gas, která se zaměřuje na technologii čištění bioplynu na ozeleněný „zemní plyn“- biometan a jeho následné využití. Toto je téma, které delegaci z Ukrajiny velmi zajímalo. Během prezentace jsme návštěvníkům představili úpravny vody, které jsou bezesporu také velmi důležitým tématem pro Ukrajinu. Pro účely rozvoje spolupráce jsme již v roce 2012 založili pobočku ve Lvově, která s ohledem na současnou situaci bohužel není aktivní,“ říká Monika Zitterbartová, výkonná ředitelka společnosti HUTIRA green gas.

Návštěvníci také uvítali možnost krátké exkurze po areálu sídla společnosti. Ukrajinští hosté setkali s ředitelem útvaru obchodu, marketingu a rozvoje Radkem Kundratou, se kterým řešili konkrétní potřeby a nastavení spolupráce na prvních společných projektech. HUTIRA se na pomoci Ukrajině podílí od samého začátku války. Společnost například pro Ukrajinu vyrobila speciální kontejner plný drogistických potřeb, který slouží na hraničním přechodu v Užhorodě jako ordinace, do země také poslala mobilní úpravnu vody.

Scroll to Top