Oprava krytého bazénu v Přerově se protáhne

blank

Nečekané problémy se špatnou vzduchotechnikou, se stavem ochozových ploch a přelivových žlábků stojí za tím, že se přerovský krytý bazén bude opravovat o měsíc déle, než se původně předpokládalo. Oproti konci října otevře na začátku prosince. Informovalo o tom město s tím, že za modernizaci zaplatí necelých 25 milionů.

Bazén letos slaví 45 let existence. V posledních letech se v původním tělese vany objevily mikrotrhliny a docházelo k průsakům vody, proto byla letos v květnu zahájena kompletní rekonstrukce. „Oprava tělesa bazénové vany probíhá bez komplikací a podle plánu. Problém se ukázal v technologii, která se nachází pod bazénem. Rozhodnuto bylo také o dalších dílčích úpravách – třeba o změně startovacích bloků, které budou vhodnější pro závodní plavání – ale to už nemá na prodloužení termínu stavby zásadní vliv,“ uvedl jednatel společnosti Sportoviště Přerov Petr Kouba.

Zároveň přiznal, že posunutí znovuotevření také pocítí sportovní kluby, které zde trénují. „Jejich situace nám není lhostejná, proto přistoupíme ke stejnému opatření jako v květnu a v červnu – vodu ve venkovním pětadvacetimetrovém bazénu budeme až do konce října ohřívat na 27 stupňů. V listopadu budou muset využít plavecké areály v okolí,“ řekl Kouba.

Bazén byl postaven v roce 1978 a od té doby prošel řadou úprav. Vana se nicméně opravuje poprvé. „Dělníci vybourávali staré keramické obklady, sanovali podkladní vrstvy v celé ploše dna bazénové vany a nyní se nahrazují staré obklady novými keramickými. Komplikace nás mrzí, ale u starších staveb s náročnými technologiemi je někdy těžké odhadnout celkový stav. Dodavatel chtěl stavbu prodloužit o 60 dnů, jsme rádi alespoň za to, že se nám podařilo dohodnout se na 31 dnech,“ doplnila vedoucí odboru investic města Ivana Pinkasová.

 

Scroll to Top