SmVaK Ostrava: 15 000 kilometrů do práce na kole

blank

Zaměstnanci společnosti se na jaře zúčastnili výzvy s názvem Do práce na kole! a během května ujeli více než 15 000 kilometrů. Zapojilo se 81 vodařů. Cílem výzvy bylo zviditelnit problematiku udržitelného fungování měst a obcí a obrátit pozornost na rozšíření infrastruktury pro chodce a cyklisty. Každý zúčastněný dobrovolně zadával své jízdy do aplikace.

„Věříme, že všem zúčastněným poděkovaly také jejich mozkové buňky, kterým to po ranním pohybu díky okysličování během fyzické aktivity lépe myslí. Partneři výzvy přispívají každoročně cenami, a proto má výzva také charakter soutěže. V neposlední řadě měli účastníci výzvy možnost, zapojit se do akcí, které pořádalo jejich město. V Ostravě to byl například vstup zdarma na vyhlídkovou věž Nové radnice, v Opavě vstup do městského bazénu, slevy na festivalové vstupenky a další odměny,“ vysvětlila společnost v magazínu Z první ruky.

Do výzvy se zapojili například také pracovníci Vodárenské akciové společnosti. Během ní její zaměstnanci nasbírali 12 132 kilometrů, jejich průměrná pravidelnost byla 71 %. „Sice jim počasí ze začátku měsíce nepřálo, ale přesto dosáhli výborného výsledku. Navíc tým VodVAS obdržel 3. místo v kategorii týmová pravidelnost. Gratulujeme a děkujeme všem účastníkům výzvy,“ informovala v červnu VAS.

Scroll to Top