Tuřany koupily vodárnu a související vodovod

blank

Tuřany na Chebsku koupily vodárnu a vodovodní řad, obec chce mít totiž jistotu dostatečných dodávek pitné vody pro spádové obce. Tuřany to vnímají jako pojistku pro období sucha nebo při příjezdu většího množství turistů. Informoval o tom portál irozhlas.cz.

Obec evidovala problémy s dodávkou pitné vody kvůli špatné kvalitě podzemního vedení a zdlouhavým opravám. „V roce 2016 v září a říjnu ta voda netekla šest týdnů, opakovalo se to vloni,“ říká místní obyvatel Miroslav Pivoňka.

Tuřany už obdržely smlouvu z ministerstva financí, úspěšně vyhrály výzvu na prodej stávající vodárny. „Tím začíná práce pokusit se obnovit zásobování vodou v dostatečném množství,“ uvedla nezávislá starostka obce Jitka Šindelářová. Obec vodárnu koupila za výhodnou cenu od státního pozemkového fondu.

Tuřany nyní čeká další krok, musí zrevidovat vodovodní potrubí. O pitnou vodu mají zájem jak lidé závislí na vlastních studnách, tak ti, kteří teprve budou stavět nové domy. „Máme samozřejmě ještě další projekt. Čekáme na stavební povolení na vybudování nové vodárny. S touto vodárnou bychom měli v plánu pokrýt naší třetí místní část – Děpoltov,“ doplnila Šindelářová.

Scroll to Top