Havířovské koupaliště bude hlídat ochranka

blank

Na pořádek a bezpečí na Letním koupališti Jindřich budou během letošní sezony dohlížet pracovníci bezpečnostní agentury. Informovalo o tom město s tím, že jde o preventivní opatření, které pomůže eliminovat nevhodné chování některých návštěvníků. Primátor Josef Bělica uvedl, že půjde o dvě osoby, které budou mít bezpečnost na starost.

„Stále mám na paměti loňský případ z Přerova, kde museli kvůli neukázněným návštěvníkům předčasně ukončit sezónu na místním letním koupališti. A protože vím, že případným nepříjemnostem je lépe předcházet, než je následně řešit, domluvili jsme se s vedením Správy sportovních a rekreačních zařízení na přítomnosti pracovníků bezpečnostní agentury během prázdnin, kdy je návštěvnost nejvyšší, v areálu Letního koupaliště Jindřich. Půjde o dva pracovníky bezpečnostní agentury, kteří budou během července a srpna v areálu koupaliště monitorovat situaci, a to každý den od poledne do konce provozní doby, kdy je nápor návštěvníků největší,“ vysvětlil Bělica.

Koupaliště otevře 10. června a nabízí například padesátimetrový plavecký bazén, kombinovaný bazén s atrakcemi, dětský bazén s atrakcemi pro nejmenší, dva tobogány, mořské vlny, divokou řeku, skluzavky, vzduchové lehátko, vodní trysky, vodní zvon, perličkové a masážní trysky, fitcentrum, hřiště na volejbal či nohejbal. Návštěvníky čekají novinky.

„Kromě preventivních bezpečnostních opatření letos návštěvníky – hlavně ty malé – potěší dvě zbrusu nové dětské herní sestavy, a ty velké vylepšené zázemí, které nabídne například pestřejší sortiment stánkových prodejů. Máme také velké plány, chystá se rekonstrukce skokanské věže a tobogánů, instalace fotovoltaické elektrárny na střechy budov, která začne vyrábět elektřinu pro energeticky náročný provoz plovárny už příští rok, a intenzivně pracujeme na rozšíření plochy koupaliště. Usilujeme o rozšíření areálu o přilehlý pozemek, kde stál kdysi mlýn, a který se nachází vedle beachvolejbalových hřišť. Rádi bychom na tomto místě vybudovali odpočinkovou zónu pro rodiny s dětmi, ze které je na dohled jak dětské brouzdaliště, tak dětské hřiště,“ doplnil vedoucí středisek Správy sportovních a rekreačních zařízení Havířov Jan Veselý.

Havířovský areál byl veřejnosti otevřen 1. července roku 1961. Mladé město horníků dostalo veřejné koupaliště šest let po svém založení. Hlavní atrakcí plovárny byl tehdy velký bazén s železobetonovou vanou. Velká rekonstrukce proběhla v letech 2001 až 2004. Poslední modernizace se uskutečnila v roce 2020.

Scroll to Top