Kroměříž investuje do vodárenské infrastruktury

blank

Radnice opraví další část kanalizace v místní části Bílany. Zakázku zrealizuje společnost VEGI, která nabídla cenu zhruba 2,2 milionu. „Oproti předpokládané hodnotě zakázky město ušetří více než 300 tisíc, což je velmi příjemná informace,“ řekl starosta Tomáš Opatrný.

Vedoucí odboru investic Libor Pecháček uvedl, že předmětem zakázky jsou stavební práce. „Kanalizace je v této ulici původní betonová a je téměř v havarijním stavu. Je tedy nezbytné ji opravit. Oprava bude provedena bezvýkopovou technologií vložkováním UV rukávem. Součástí zakázky je i oprava stávajících kanalizačních šachet,“ popsal Pecháček. Práce by měly skončit během srpna. „Jelikož se jedná o zadní takzvanou okálovou ulici, výhodou během realizace bude, že obyvatelé nebudou omezeni v příjezdu ke svým nemovitostem,“ doplnil Pecháček.

Město už v Bílanech opravilo jinou část kanalizace. Ta je ve vlastnictví Kroměříže. Většinu kanalizace na území města, téměř 80 kilometrů potrubí, přitom vlastní společnost Vodovody a kanalizace Kroměříž. V majetku města je dalších 15 kilometrů kanalizačního potrubí, které je v různém technickém stavu. V rozpočtu města je na opravy kanalizací letos vyčleněno přes šest milionů korun.

Radnice také připravuje inovaci Informačního, vyrozumívacího a varovacího systému města. „Systém momentálně funguje na zastaralé analogové technologii, která již kvalitativně nevyhovuje současným požadavkům. Dodavatel systému nás informoval, že nemá na opravy potřebné náhradní díly,“ uvedl radní Jan Pšeja. Město by na akci chtělo využít prostředky z evropských fondů.

 

Scroll to Top