VOD-KA 2023 začíná

blank

Mezinárodní vodohospodářská výstava VODOVODY – KANALIZACE 2023 (VOD-KA) v Praze vstupuje do svého prvního dne. Na výstavišti v Letňanech se sejde odborná i laická veřejnost. Akce se letos zúčastní 300 tuzemských a zahraničních firem. Očekává se až 10 000 návštěvníků. Redakce vodarenstvi.cz je na místě.

Během třídenní výstavy bude otevřeno několik klíčových témat dneška. Diskuze se povede například na téma novely vodního zákona. Ministerstvo životního prostředí v ní intenzivně prosazuje kontinuální monitoring na odtoku z čistírny odpadních vod.

blank

„Snažíme se tomu zabránit, jelikož jde technologicky a technicky o problematické opatření. Velmi usilujeme o to, aby byly z navrhované legislativy vyjmuty čistírny, které čistí komunální vody, a aby se navrhovaný monitoring týkal maximálně čistíren pro čistění průmyslových vod,“ říká ředitel Sdružení oboru vodovodů a kanalizací Vilém Žák.

blank

Další diskutovanou legislativou bude i směrnice o čištění městských odpadních vod. Odborníci se totiž shodují na tom, že dopad na budoucí ceny za vodné a stočné zatím nelze odhadnout, nicméně zcela jistě nastane.

Scroll to Top