Vodárna Plzeň dokončila vodovod v Liticích o tři týdny dříve

blank

Oproti plánu se Vodárně Plzeň podařilo dokončit stavbu obnovy vodovodu podél Klatovské třídy v Liticích o tři týdny dříve. Firma tady měnila potrubí o velikosti DN 200 v délce 631 metrů. Stavba si vyžádala 12 milionů.

Díky domluvě mezi Vodárnou Plzeň, plzeňskou částí Litice a Správou veřejného statku se po dokončení vodovodu podařilo zbudovat zpevněnou cestu od Litic směrem k nádrži České údolí.  „Pohyb chodců po hlavní silnici tady komplikoval plynulost dopravy, a hlavně byl pro chodce velice nebezpečný. Chtěl bych poděkovat Vodárně i SVS za skvělou spolupráci při stavbě i řešení nově vzniklé cesty, kterou ocení nejen lidé z Litic, ale všichni, kdo se vydají pěšky na cestu mezi Liticemi a Bory, nebo naopak. Vodárna i SVS vyšla vstříc všem našim požadavkům a práce šly rychle,“ řekl starosta Litic Michal Hausner.

Vodárna také v polovině dubna začala s obnovou vodovodu a kanalizace v Křimické ulici v Plzni. Modernizace infrastruktury je rozdělena do tří etap a potrvá do 30. června.  Po celou dobu prací bude do Křimické ulice zakázán vjezd vozidel nad 7,5 tuny, objízdná trasa povede po obchvatu a Domažlickou ulicí. Plzeň však doporučuje využít obchvat také ostatním řidičům, nicméně provoz Křimickou zůstane s určitými omezeními po dobu prací pro vozidla do 7,5 tuny zachován.

 

Scroll to Top