Propojení vodovodů a plošná deratizace v Jihlavě

blank

V Jihlavě propojí vodovody v celkové délce 200 metrů, díky tomu bude zajištěno bezproblémové zásobování vodou také v případě poruchy na některém z přivaděčů. Například krajská nemocnice nebo centrum jsou zatím závislé pouze na jednom vodovodním potrubí. Informovalo o tom město. 

Předmětem stavby je podle Jihlavy propojení hlavního vodovodního řadu v ulici Pelhřimovská s jižním přivaděčem mezi Pístovským a Kosovským vodojemem. Samotné propojení bude provedeno litinovým potrubím o průměru 50 centimetrů v délce 193 metrů a povede také pod Koželužským potokem, kde bude nutné provést protlak.

Minimální dopad na dopravu

„Dopad na dopravu by měl být minimální, protože se práce provádí mimo komunikace. Drobné dopravní omezení bude pouze na výjezdu ze staveniště na ulici Pelhřimovská,“ uvedl primátor Petr Ryška. Práce by měly skončit na konci letošního srpna a za stavbu Jihlava zaplatí přes 12 milionů.

Plošná deratizace

V dubnu také v Jihlavě zahájí plošnou deratizaci. „Deratizéři se zaměří na objekty města, kanalizační sítě, školská zařízení, topenářskou síť, výrobny, obchody, firmy, prodejny, stravovací provozy, obytné domy i volná prostranství. Vše proběhne v koordinaci s ostatními deratizačními firmami a ve spolupráci se soukromými subjekty,“ řekla koordinátorka plošné deratizace Kateřina Kadlecová z oddělení správy realit majetkového odboru magistrátu města. Plošnou deratizace pro město provede zlínská firma Deratex, kanalizaci pak ošetří Služby města Jihlavy.

Deratizace

Scroll to Top