Velitel hasičů uspěl na MS v zimním plavání

blank

Významnou českou stopu zanechal na posledním Mistrovství světa v zimním plavání velitel družstva ze stanice Konice nadpraporčík Martin Hanáček. Ve dvou disciplínách na hladině slovinského jezera Bled na konci ledna vyplaval 6. a 7. místo. 

„Na mistrovství světa jsem se nominoval tím, že jsem zaplaval pětisetmetrovou trať ve vodě o teplotě pod pět stupňů Celsia v soutěži Českého poháru v zimním plavání,“ řekl Martin Hanáček. Mistrovství se zúčastnilo 480 plavců z jednatřiceti zemí světa, z toho 29 českých plavců ze čtyř plaveckých oddílů.

martin_hanacek_plavani_konice_2.png

„Moje kategorie je tradičně velmi silně obsazená, jde o plavce ve věku 45 až 49 let. Na medaili jsem sice nedosáhnul, ale na trati 450 metrů volným způsobem jsem skončil na šestém místě a na trati 200 metrů volným způsobem jsem obsadil místo sedmé. Být to disciplína pro fyzické testy, získal bych časem 3:45.30 rovných 168 bodů. Rozdíl je, že voda měla o 21°C méně než bazén v Prostějově,“ popsal velitel družstva, který se při své profesi specializuje pro práci na vodě a zamrzlých hladinách.

Zdroj: HZS Olomouckého kraje

 

 

 

 

Scroll to Top