VAK Jesenicka a Světový den vody

blank

U příležitosti Světového dne vody 2023 společnost VAK Jesenicka zve na Dny otevřených dveří v Úpravně vody Adolfovice a Čistírně odpadních vod Česká Ves, které na obou místech proběhnou v sobotu 25. března. 

Komentované prohlídky na pro nás významný svátek vody považujeme za ideální způsob, jak lidem přiblížit proces výroby pitné vody na straně jedné (Adolfovice), tak proces čištění vody odpadní na straně druhé, uvedli vodohospodáři. Zájemci mohou v jeden den stihnout navštívit obě místa, třeba v 10 hodin čistírnu a ve 12 hodin úpravnu, případně zvolit obrácené pořadí.

blank

Společnost loni dokončila významnou investici v adolfovické úpravně, která je díky Šumnému a Borovému potoku nejvýznamnějším zdrojem pitné vody v oblasti. K patnácti tisícům odběratelů teče voda nově s nižším obsahem chlóru a s přidaným zdraví prospěšným vápníkem.

„Za 10 let vlastního provozování v rukou města a obcí (akcionářů VAK Jesenicka) jsme do naší vodohospodářské infrastruktury investovali více než 383 milionů korun. Z toho finanční prostředky na obnovu vodohospodářského majetku činí přes 205 milionů korun,“ informovala před několika měsíci ředitelka Lenka Podhorná.

Scroll to Top