Olomouc podpořila hasiče milionem korun

blank

Zastupitelstvo schválilo milionový finanční dar pro Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje. Díky příspěvku bude v Olomouci brzy sloužit speciální víceúčelové auto, které zatím hasičům chybělo.

Jak uvedlo město, auto v provedení 4×4 vybavené hydraulickým jeřábem a pracovním košem je určené pro zásahy u všech typů vážných dopravních nehod či zásahů, kdy hasiči potřebují ochránit lidi nebo ubránit ohrožený majetek. Hasiči ho mohou využít například při rizikovém kácení stromů, odstraňování překážek z vodních toků po přívalových deštích či likvidaci ledu a sněhu ze střech. Celkové náklady na pořízení jsou 11 milionů.

„Vzhledem ke stále nízkému objemu finančních prostředků v oblasti investičních výdajů na pořízení záchranářského vybavení, poskytovaných ze státního rozpočtu, jsme nuceni pro zajištění dalšího rozvoje sboru využívat systém vícezdrojového financování. Z tohoto důvodu jsme se obrátili s žádostí o spolufinancování ve výši 980 tisíc korun na město,“ vysvětlil ředitel krajských hasičů Karel Kolářík. Primátor Miroslav Žbánek uvedl, že město vnímá žádost jako snahu o zvýšení úrovně bezpečnosti Olomoučanů a také pokračování vzájemné spolupráce.

Scroll to Top