Nové vydání časopisu Sovak

blank

V úvodním rozhovoru Největší radost mám z toho, že se nám daří adaptovat na nové výzvy se Vilém Žák, člen představenstva a ředitel SOVAK ČR, zamýšlí nad uplynulým rokem. Z úspěchů spolku za toto období vyzdvihuje především zastropování cen energií pro obor nebo změnu kalové vyhlášky týkající se hygienizace čistírenských kalů.

Antonín Pinc se v článku Ohlédnutí za 30 lety existence Jihočeského vodárenského svazu vrací do doby transformace, kdy obce na jihu Čech zvolili v té době ne zcela běžný způsob privatizace. Podle autora textu a zároveň ředitele a předsedy představenstva společnosti se ve zpětném pohledu postup velmi osvědčil. Rekonstrukci technologie čerpací stanice Hosín II, jednoho z důležitých prvků Vodárenské soustavy jižní Čechy, se ve svém příspěvku věnuje Luděk Kroupa.

20. ročník konference Provoz vodovodů a kanalizací přibližuje ve zprávě Ivana Weinzettlová Jungová. Tematicky byla akce zaměřena na dopady energetické krize, problematiku personálních zdrojů, kybernetickou bezpečnost nebo nové technologie.

Kompletní obsah najdete zde.

Scroll to Top