Ostrava obnovila část nábřeží

blank

Nábřeží Ostravice v centru Ostravy prochází obměnou. Loni zde město revitalizovalo úseky v okolí Sýkorova mostu, nyní je dokončena první etapa úseku mezi mostem Na Karolině a ulici Střelniční za více než 22 milionů. Jak dále uvedlo město, projekt navazuje a doplňuje projekt výstavby univerzitního kampusu na Černé louce, který má za cíl propojit jej s řekou Ostravicí.

„Dominantou stavby je schodiště nad bermou řeky, které propojí univerzitní kampus s budoucí pěší zónou, která by měla být zhotovena jako finální řešení v rámci druhé etapy stavby. Hlavním úkolem všech úprav Levobřežní je zklidnění ulice o automobilový provoz a vytvoření prostoru pro cyklisty a pěší. Komunikace ve své nové podobě nebude tvořit nebezpečnou hranici mezi sportovně rekreačním a uměleckým děním Ostravské univerzity a životem u řeky, ale propojí je. Toto je dlouhodobý cíl, kterému však musí dle požadavku policie předcházet jiné stavby či dílčí řešení, “ řekla náměstkyně primátora Zuzana Bajgarová.

Dlouhodobým cílem úprav je komfortní propojení pro pěší a cyklisty z centrální části města od Komenského sadu a Sýkorova mostu, kolem kampusu Ostravské univerzity, směrem k areálu Dolní Vítkovice. Stávající revitalizace levého břehu Ostravice je pak součástí širší proměny, kterou v minulosti provázely úpravy na obou březích.

 

 

 

Scroll to Top