Kofola podporuje startup, co šetří s vodou

blank

Společnost Kofola nastartovala novou spolupráci. Podpořila totiž lokální a udržitelnou společnost Zahradní OLLA, která vyrábí v Krnově keramické nádoby určené k šetrnému a kontrolovanému zavlažování rostlin. 

„Pro starobylou a naprosto revoluční technologii zavlažování pomocí hliněných nádob jsme se jednoduše nadchli. Nejen proto, že s ní přichází rodáci z Krnova, odkud pochází i Kofola. Ale hlavně z toho důvodu, že jde o velmi efektivní způsob distribuce vody rostlinám, který se přizpůsobuje jejich potřebám. Věříme potenciálu tohoto startupu a jsme rádi, že se můžeme stát jeho součástí,“ říká Jannis Samaras, generální ředitel Kofoly ČeskoSlovensko,

Kofola poskytla zakladatelům firmy úvěr pro rozvoj udržitelného podnikání a je připravena i na další investici v podobě odkupu podílů ve společnosti. „To nám pomůže vytvořit si dostatečné zásoby na sezónu. Úplně stejnou hodnotu pro nás má know-how z různých oblastí obchodu, které díky spolupráci s Kofolou získáváme,” vysvětluje Šárka Bočková, která stála u zrodu startupu.

Scroll to Top