Kružberský pstruh získal certifikát regionálního produktu

blank
Kružberský pstruh může používat značku „Opavské Slezsko regionální produkt“. Jeho specifikem je podle podniku Povodí Odry odchov ve velice kvalitní vodě z vodárenské nádrže Kružberk. 

 „Takto odchované ryby nabízí státní podnik Povodí Odry ve svých podnikových prodejnách v Opavě na Kolofíkově nábřeží a v Krnově u Petrova rybníka. Samozřejmě Kružberského pstruha můžete zakoupit také přímo na farmě Kružberk pod přehradní hrází. Současně je možné se s ním setkat v prodejnách některých regionálních prodejců, kteří Kružberského pstruha od Povodí Odry odebírají,“ řekl vedoucí rybného hospodářství Povodí Odry Ivo Jedlička.

V prodejnách podniku se prodává Kružberský pstruh vždy živý a čerstvý s možností dalšího opracování přímo na místě. Bonusem je podle Jedličky skutečnost, že lidé, kteří ryby prodávají, je zároveň chovají, takže mohou kvalifikovaně odpovědět na případné dotazy. „Značením našeho výrobku propagujeme nejen náš produkt, ale také svou další prací se podílíme na rozvoji regionu, neboť dobrou image značky samotné pomáhá všem certifikovaným výrobkům a výrobcům,“ uvádí Ivo Jedlička.

Kružberk slouží především jako zásobárna surové vody pro Úpravnu vody Podhradí společnosti Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava. Tuto vodu pije zhruba milion Moravanů a Slezanů. Zásobní objem je 24,6 milionu kubíků vody. V posledních letech prošla přehrada modernizací zhruba za 80 milionů korun. Opravy začaly v červenci 2015 a původně měly skončit do konce roku 2016. Práce se však oproti předpokladům protáhly. Rekonstrukcí prošla například koruna hráze, nebo návodní líc hráze.

Scroll to Top