Velká nádrž na Rolavě získá vlastní napájení

blank

Karlovy Vary vybudují přímé napájení vodou pro velkou nádrž koupaliště Rolava, akce by měla zlepšit kvalitu vody, která se v současnosti do větší z nádrží dostává přepadem přes malou nádrž. Město chce rovněž vybudovat vrty, které by v období sucha mohly sloužit jako další zdroj pro koupaliště. Opatření by měla stát 1,25 milionu, uvedl náměstek primátorky Miroslav Vaněk (Karlovaráci). Informoval o tom portál nasregion.cz.

„Celé je to hnané myšlenkou, abychom zlepšili kvalitu vody na Rolavě, v takzvaném Mlýnském rybníku, který má velkou a malou nádrž. My chceme, aby ta velká měla po celé letní období dostatečně kvalitní vodu. Budeme čerpat samostatným přívodním potrubím přímo z vodoteče do velkého rybníka, tedy ne přepadem z malého rybníka, kde se voda rychle kazí,“ řekl Vaněk. Práce na přívodu by měly začít letos, aby bylo napájení připravené na příští sezonu.

Voda do rybníků přitéká z Rolavy, která je však v posledních letech na vodu chudá, vodohospodáři z Povodí Ohře tak nemohou v suchých měsících čerstvou vodu pro koupaliště dodávat. To se nachází v Karlových Varech v městské části Rybáře. Areál má ve správě společnost KV City Centrum, jediným podílníkem je město. Kolem vodní plochy jsou travnaté plochy a písčité pláže, s pozvolným vstupem do vody. Celková rozloha areálu je 39 000 metrů čtverečních.

 

 

 

 

 

Scroll to Top